Un grup de neonazis i de extrema dreta intenta reventar un acte sobre memòria històrica a Asp

Una vintena de neonazis i gent d’extrema dreta plens d’insígnies (creus gamades, jous i fletxes, banderes espanyoles…) van intentar el dissabte 12 de desembre boicotejar el video-fòrum sobre el Genocidi Franquista a València, al que estava convidada Empar Salvador presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià.

El grup dels vint neonazis amb actitud provocadora i amenaçadora han intentat entrar a la sala Talleres de la Casa del Cisco de Asp, on anava a celebrar-se l’acte, amb el pretext de llegir un comunicat sobre “els assassinats dels rojos” perpetrat s durant la República.

Tots ells, coneguts feixistes de les comarques del Vinalopó (Sax, Elda, Aspe..) portaven una mà dins de la butxaca.

Davant l’actitud de resistència de les persones assistents a l’acte i després de cridar a la policia local, els neonazis finalment van desistir d’entrar a la sala, tirant una pedra de grans dimensions abans d’anar-se’n, amenaçant als assistent de que els esperaven a l’eixida.

Part dels organitzadors de l’acte van baixar a parlar amb els policies que ja estaven a la recepció de l’edifici demanant-los que identificaren als neonazis i ensenyant la pedra que havien tirat. La policia va respondre que no podien fer res “ja que era un acte públic i que qualsevol podia entrar. Que si pasaba algo les avisásemos y que valorarían si era necesario llamar a la Guardia Civil”

L’acte es va celebrat tot i que els feixistes estaven a la porta de l’edifici i a la vorera d’enfront.

El col•lectiu Asonada Popular presentarà la corresponent denúncia en temps i forma.

Aquestes actituds provocadores en els actes d’homenatge i record de les víctimes que lluitaren per la llibertat i la democràcia i denúncia del genocidi franquista, demostra l’estratègia de violència d’aquestes organitzacions filonazis que ens recorden aquell genocidi encara sense resoldre.

Vía | asonadapopular.wordpress.com


+ Comparte este artículo:

0 Respuestas to “Un grup de neonazis i de extrema dreta intenta reventar un acte sobre memòria històrica a Asp”



  1. Deja un comentario

Deja un comentario




diciembre 2009
L M X J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031